دسترسی سریع

1905
رشته ارتباط تصویری : رشته ارتباط تصویری از زیر مجموعه های کنکور هنر در انتخاب رشته کنکور سراسری است. طبق دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری،  پذیرش در "رشته ارتباط تصویری" در دانشگاه های دولتی روزانه، نوبت دوم (شبانه)، غیرانتفاعی، پیام نور صورت می گیرد. البته در رشته ارتباط تصویری دانشگاه آزاد اسلامی هم پذیرش دانشجو دارد. برای قبولی در رشته ارتباط تصویری علاوه بر شرکت در آزمون کتبی کنکور سراسری، باید در یک آزمون عملی با ضریب ۱۲ شرکت کرد. 

رشته ارتباط تصویری (گرافیک) چیست؟ ارتباط تصویری Visual Communication که به نام طراحی گرافیک Graphic Design هم شهرت دارد امروزه اکثر ارتباطات از طریق ‌نماد و تصویر صورت میگیرد رشته ارتباط تصویری به انتقال پیام از طریق تصویر که در قالب پوستر، تابلو های بزرگ تبلیغاتی، انواع علایم پیکتوگرام، عنوان نشانه ها و آرم ها، پویانمایی، تبلیغات تلوزیونی، صفحه آرایی نشریات و … می گویند. خلاقیت از مهمترین ویژگی های یک طراح گرافیک است و در فضای رقابتی این رشته، خلق ایده های جدید نقش بسزایی دارد. علاقه مندان به رشته ارتباط تصویری از طریق هنرستان میتوانند وارد این رشته شوند و خیلی‌ها فکر می‌کنن برای ورود به رشته‌ی ارتباط تصویری (گرافیک)، حتماً باید از هنرستان اومده باشی و پایه‌ی قوی‌ای توی طراحی، رنگ‌شناسی و مبانی هنرهای تجسمی داشته باشی. اما واقعیت اینه که بچه‌های رشته‌های نظری هم به‌راحتی می‌تونن وارد این رشته بشن. درسته که داشتن یه پایه‌ی اولیه توی مهارت‌هایی مثل طراحی، شناخت رنگ و ترکیب‌بندی کمک بزرگیه، اما جای نگرانی نیست. چون توی دانشگاه، آموزش‌ها از مبانی و اصول اولیه شروع می‌شن. یعنی حتی اگر قبلاً زیاد با این حوزه کار نکرده باشی، باز هم می‌تونی قدم‌به‌قدم پیش بری و همه‌چی رو یاد بگیری—به شرط اینکه علاقه و پشتکار داشته باشی. دانشجویانی که در این رشته تحصیل می‌کنند مهارت‌هایی مثل کار روی طراحی و نقاشی و استفاده از رنگ‌ها، نمادها و هر چیزی که باعث خلق یک تصویر می‌شود را یاد می‌گیرند. گرافیک هم در دوره هنرستان و هم دوران دانشگاه به ابزارها و وسایل طراحی و نقاشی و فعالیت‌های عملی زیادی نیاز دارد. اگر قصد تحصیل در رشته گرافیک را دارید پس از کسب مدرک کارشناسی و بالاتر می‌توانید در زمینه‌ها و شغل‌های متعددی فعالیت کنید. در ادامه برای آشنایی شما به معرفی بعضی از این مشاغل خواهیم پرداخت. طراح تصویر کتاب، مجلات و روزنامه‌ها فعالیت در صدا و سیما تولید تیزرهای تبلیغاتی همکاری با محیط زیست و شهرداری برای طراحی فضای شهری و زیباسازی شهر طراحی لوگو و نشانه کار در حوزه چاپ و بسته‌بندی کار در حوزه موشن‌گرافی و اینفوگرافی زمینه طراحی و چاپ بر روی پارچه، شیشه، کاغذ، کاشی تدریس در هنرستان یا دانشگاه 

برای موفقیت در این رشته، علاقه‌مندی به کدام یک از دروس دبیرستان لازم است؟

 تسلط بر دروسی مانند طراحی با تکنیک‌های مختلف برای داشتن ذهن خلاق، سواد بصری، آشنایی دانشجو با مبانی هنرهای تجسمی و رنگ‌شناسی لازم است. همچنین دانشجویان این رشته علاوه بر آزمون تئوری، باید در آزمون عملی نیز مهارت‌سنجی شوند، آشنایی و مهارت با طراحی، مبانی هنرهای تجسمی و رنگ‌شناسی نیز می‌تواند باعث موفقیت دانشجو شود. علاوه بر آن دانشجویان این رشته باید هم در آزمون تئوری و هم در آزمون عملی شرکت کرده و مهارت سنجی شوند. آشنایی، علاقه و مهارت در طراحی، مبانی هنرهای تجسمی و رنگ‌ سازی نیز می‌تواند در موفقیت دانشجو تاثیر مثبتی بگذارد. 

مهارت های لازم برای ورود به رشته ارتباط تصویری

 تخیل قوی و ایده پردازی از مهم ترین مزیت یک گرافیست خوب است، درست است که طراح باید آنچه که سفارش میدهند ارائه بدهد اما میتواند ایده ی خود را خلاقانه اجرا کند. اخلاق حرفه ایی و ارتباط صحیح با سفارش دهنده. باید با هنرهای تجسمی و عناصربصری آشنایی کامل را داشته باشد مثل رنگ، خط، فرم، بافت و … از آنجا که ارتباط تصویری یک رشته جامع است و شامل عکاسی ، طراحی ، تصویرسازی و … میشود بهتر است شناخت کافی را در این زمینه ها داشته باشید. 

زمینه‌های شغلی این رشته چیست؟ 

عکاسی، تصویرسازی، طراحی لوگو، طراحی وب، طراحی جلد، صفحه آرایی، طراحی اوراق اداری، طراحی کارت تبلیغاتی، طراحی پوستر، طراحی کارت ویزیت از جمله زمینه‌هایی است که فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند به فعالیت در آن بپردازند. البته برای موفقیت بیشتر، بهتر است در یک زمینه به طور تخصصی فعالیت کرد. 

آیا امکان ادامه تحصیل در این رشته در خارج از کشور وجود دارد؟ چگونه؟ 

 بله، در صورت داشتن روزمه و نمونه‌کار خوب می‌توان در دانشگاه‌های سایر کشورها پذیرش شد. این رشته در بسیاری از دانشگاه‌های برتر کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس، فرانسه، کانادا، فنلاند، ایتالیا و ... تدریس می‌شود. در مقطع دکتری، رشته هنر به دو صورت جداگانه پژوهشی و عملی وجود دارد. دکترای پژوهشی در رشته‌های هنر در ایران و بسیاری از دانشگاه‌های دنیا تدریس می‌شود اما دکترای هنر در شاخه هنرهای تجسمی و گرایش‌های مرتبط با ارتباط تصویری و تصویرسازی، با محوریت خلق آثار عملی، در تعداد محدودی از دانشگاه‌های خارج از ایران وجود دارد.

 بازار کار و شرایط شغلی این رشته در ایران چگونه است؟

 رشته‌ی گرافیک لازمه اکثر صنوف و کسب و کارها می‌باشد. کسب و کارها برای معرفی و رقابت نیاز به برقراری ارتباط با مخاطبان خود به صورت تصویری دارند. همچنین یک گرافیست در حوزه‌ی تبلیغات می‌تواند فعالیت کند، تبلیغات نیز خود حوزه‌‌ی بسیار گسترده ای است و همین امر باعث می‌شود این رشته بازارکار گسترده و خوبی داشته باشد. 

گرایش‌های رشته ارتباط تصویری برای ادامه تحصیل چه هستند؟ 

آزمون ورودی رشته ارتباط تصویری در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد به صورت نیمه‌متمرکز برگزار می‌شود بدین صورت که مهارت‌های داوطلبان در زمینه تئوری و عملی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در دوره کارشناسی ارشد، در مجموعه هنرهای تصویری و طراحی، گرایش‌های رشته ارتباط ‌تصویری شامل تصویر متحرک، ارتباط تصویری و تصویرسازی است. در این مقطع، دانشجویان 32 واحد را به همراه پایان‌نامه به صورت عملی و تئوری می‌گذرانند.

 ابزارهای اصلی و مهم رشته ارتباط تصویری:

 - یکی از چیزهایی که باید قبل از ورود به رشته‌ی ارتباط تصویری بدونید، اینه که ابزار اصلی و مهم توی این رشته، یک سیستم (کامپیوتر یا لپ‌تاپ) قوی هست. درستِ که توی ترم‌های اول، بیشتر با طراحی دستی، مبانی هنرهای تجسمی و کارهای سنتی سروکار دارید و ابزارهایی مثل مداد، راپید و مقوا بیشتر استفاده می‌شن، اما اصل ماجرا از ترم‌های بالاتر شروع می‌شه. از حدود ترم چهارم به بعد، بیشتر واحدها تخصصی‌تر می‌شن و نیاز دارید که نرم‌افزارهایی مثل فتوشاپ، ایلاستریتور، ایندیزاین و... رو روی یه سیستم مناسب اجرا کنید. در واقع تنها خرج جدی این رشته همینه؛ ولی خب خرجیه که اگر خوب انتخاب بشه، تا سال‌ها براتون کار می‌کنه و حتی بعد از فارغ‌التحصیلی هم همراهتونه. اگه از کار با کامپیوتر و نرم‌افزارهای گرافیکی خوشتون میاد، این رشته می‌تونه انتخاب خیلی خوبی براتون باشه. چون بخش زیادی از پروژه‌ها، تمرین‌ها و حتی شغل‌های آینده‌ی این رشته، به‌نوعی با سیستم و طراحی دیجیتال گره خورده.

Karname logo

کنــکور هنـــر کارنــامــه سازان؛

رتبــه یک کنکور هنــر